Katvriendelijke praktijk

Dierenkliniek Venray is een katvriendelijke praktijk

Alhoewel honden en katten over het algemeen heel goed samen kunnen, begrijpen wij ook dat er genoeg katten zijn die niet van honden houden en andersom kan het ook het geval zijn. Maar er zijn natuurlijk ook kattenbaasjes die niet op honden gesteld zijn. Het bezoek aan de dierenarts geeft vooral bij katten veel stress. Wij proberen er alles aan te doen het bezoek zo rustig mogelijk te laten verlopen. Omdat wij volledig op afspraak werken, hoeft u zelden te wachten (spoedgevallen uitgezonderd).

We hebben een aantal maatregelen genomen om honden en katten te scheiden. Onze wachtkamer is in twee delen gesplitst zodat uw kat niet naast een over enthousiaste hond hoeft te zitten. In de wachtkamer hebben we een speciale “kattenparkeerplaats”. Aangezien een kat op een hoge plek zich veiliger voelt, kan de kat in afwachting van het consult daar neergezet worden.

In de praktijk maken we gebruik van feromonen om de kat gerust te stellen, deze gebruiken wij in de vorm van een spray en verdamper. Deze feromonen geven de kat een gevoel van veiligheid en geruststelling. Als het onderzoek het toelaat en uw mandje hiervoor geschikt is kan uw kat gedurende het onderzoek in het mandje blijven zitten, dit is voor de kat vertrouwd en geeft daardoor een veiliger gevoel.

Onze opname is eveneens gescheiden in een katten- en hondenopname. Dit geeft minder stress gedurende de periode dat uw kat bij ons is. De kattenverblijven worden voorzien van een kattenbakje en kleedjes. U mag uiteraard ook zelf een kleedje of knuffel achterlaten, zodat uw kat ook iets vertrouwds van thuis heeft. De verblijven zijn door dichte wanden van elkaar gescheiden, zodat de katten elkaar niet zien. Voor zieke, onderkoelde dieren is er de mogelijkheid extra warmte te geven met behulp van warmtematjes, kruikjes en/of een warme lamp. Ook is er een grote zuurstofkooi aanwezig, zodat benauwde katten extra zuurstof toegediend kunnen krijgen.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Venray

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0478 - 581 336
Terug

Vind ons hier:

Stationsweg 111a 5803 AA Venray Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

0478 - 581 336