Over ons

Dierenkliniek Venray is uw dierenarts in Venray e.o. en staat voor aandacht en kwaliteit. De dierenkliniek is volledig uitgerust om de beste zorg voor uw huisdier te bieden. Wij onderscheiden ons t.o.v. andere praktijken door optimale zorg voor uw huisdier door een top gekwalificeerd medisch team met de modernste onderzoeksapparatuur. En daarbij wordt bewust ruim tijd vrijgemaakt voor persoonlijke aandacht voor u en uw dier. Wij behandelen uitsluitend gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels en fretten.

Team

Ons team bestaat uit drie dierenartsen, Leo Benders, Anne-Christien Arts en Koen Voorboom. Wij worden bijgestaan door Natalie, Bianca, Mirte en Janneke, een deskundig team van gekwalificeerde en gediplomeerde paraveterinairen.

Leo Benders - Dierenarts

Leo Benders

Leo Benders Dierenarts
Lees info
Anne-Christien Arts - Dierenarts

Anne-Christien Arts

Anne-Christien Arts Dierenarts
Lees info

Tevreden patiënten

Tevreden patiënten

De zorg voor onze patiënten staat bij ons voorop. Lees de recensies van tevreden patiënten van de kliniek.

Vacatures

Vacatures

Kom jij bij ons werken? Bekijk onze openstaande vacatures.

Stage lopen

Stage lopen

Wij zijn een SBB-erkend leerbedrijf. Ben jij paraveterinair en wil je graag bij ons stage lopen?

Geschiedenis

Dierenkliniek Venray kent een lange geschiedenis. De praktijk, in de vorm van een landbouwhuisdierenpraktijk, is opgericht in 1900. Gezelschapsdieren werden af en toe naast de koeien, paarden, varkens en kippen behandeld. In de jaren ’90 nam de zorg voor gezelschapsdieren grotere vormen aan en werkten er meerdere dierenartsen in deze tak. Dierenarts Hans van Winden heeft zich destijds steeds meer toegelegd op de geneeskunde van gezelschapsdieren.

In 2007 startte Hans DierenDokters Venray, een praktijk volledig gericht op gezelschapsdieren. In 2014 voegde dierenarts Leo Benders zich bij het team. Mede door zijn kennis en kunde werd de praktijk naar een nog hoger niveau getild. Geleidelijk heeft Leo steeds verder de praktijk overgenomen van Hans en per 1 maart 2018 heeft Hans zich volledig uit de praktijk teruggetrokken.

In 2019 is Sterkliniek dierenartsen B.V. overgenomen door een externe partij, Anicura. In juni 2020 heeft Dierenkliniek Venray besloten de samenwerking met Sterkliniek dierenartsen te beëindigen en de krachten te bundelen met IVC Evidensia. Zo heeft IVC Evidensia een nog uitgebreider, groeiend netwerk van bijna 300 dierenklinieken waarmee ze kennis, expertise en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarnaast zijn ook de dienstverlening en specialistische verwijzingen voor dag en nacht gewaarborgd. De slogan van Evidensia: “Samen beter, bouwen aan de diergeneeskundige zorg van morgen” is Dierenkliniek Venray op het lijf geschreven. Dierenkliniek Venray blijft werken volgens Best Practice Richtlijnen en het kwaliteitssysteem blijft geborgd. Dit blijven ze doen met dezelfde voor u bekende gezichten, op dezelfde wijze met dezelfde tarieven.

Expertise

Naast de algemene en alledaagse diergeneeskunde hebben wij bijzondere aandacht voor de vakgebieden tandheelkunde, dermatologie, interne geneeskunde, weke delen chirurgie, orthopedie, cardiologie, katten-, konijnen-, en knaagdierengeneeskunde, röntgenologie, echografie en gynaecologie. Ons team van paraveterinairen kan u tevens adviseren op het gebied van kattengedrag, suikerziekte, chronische nierziekte en overgewicht.

Faciliteiten

De kliniek beschikt over een operatiekamer met gasnarcose, beademingsapparatuur en bewaking, zuurstofkooi, eigen uitgebreid laboratorium, digitale röntgen, bloeddrukmeter, echoapparatuur en een 24-uurs bewaakte opname voor kritieke patiënten. Vanaf begin 2015 hebben wij ons meer en meer toegelegd op de tandheelkunde. Hiervoor hebben wij een digitale dentale unit om gebitsfoto’s te kunnen maken en beschikken wij over dezelfde tandheelkundige apparatuur die uw tandarts ook heeft. Onze kliniek is katvriendelijk met onder andere een gescheiden deel in de wachtkamer en gescheiden spreekkamers en opname voor katten,  honden en konijnen.

Spoeddiensten

Wanneer u een spoedgeval heeft buiten de openingstijden, dan kunt u het gebruikelijke telefoonnummer van de kliniek bellen. U krijgt informatie over waar u terecht kunt met uw huisdier.

Parkeren

Voor de dierenkliniek bevinden zich eigen parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Venray

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0478 - 581 336
Terug

Vind ons hier:

Stationsweg 111a 5803 AA Venray Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

0478 - 581 336