Tarieven

In een overzicht

Vele jaren geleden hanteerden de dierenartsen in Nederland tarieven zoals die werden voorgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (KNMvD). De Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) vond dit uit oogpunt van concurrentie ongewenst en heeft deze standaardtarieven verboden.
Sindsdien stelt iedere Nederlandse dierenarts zijn eigen tarieven vast.

 • Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?
 • Behandelingskosten
 • Onze tarieven
 • Consulten
 • Vaccinaties
 • Standaardoperaties

Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?

Zoals in ieder bedrijf moeten ook in een dierenkliniek de kosten opgebracht worden door de opbrengsten. Doordat er verschillen bestaan tussen de verschillende dierenklinieken ontstaan er ook verschillende kosten. Hierbij valt te denken aan: nascholingsniveau personeel, opleidingsniveau personeel, ervaring personeel, aanwezigheid 24-uurs opname met toezicht, chirurgische faciliteiten, diagnostische faciliteiten, kwaliteitsniveau dienstverlening, aanwezigheid spoeddiensten, kwaliteit gebruikte producten, inkoopmogelijkheden, etc. Uiteindelijk zal de cliënt de geleverde kwaliteit moeten afzetten tegen de berekende prijs.

Behandelingskosten

De kosten van de behandeling van een huisdier kunnen enorm oplopen. Behandeling van hartproblemen, een gecompliceerde pootbreuk, suikerziekte, hersentumor, het kan allemaal maar de kosten kunnen oplopen. Het is daarom ook zeer raadzaam om een verzekering af te sluiten voor de kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte.

Onze tarieven

Dierenkliniek Venray levert veterinaire diensten en producten. De prijzen van producten zijn gebaseerd op de inkoopprijzen verhoogd met een standaard marge per productgroep. Deze prijzen worden continu aangepast ten gevolge van verandering van inkoopprijzen. De prijzen van onze diensten worden jaarlijks vastgesteld. De actuele prijzen worden dan steekproefsgewijs herberekend en er wordt een indexering toegepast.

De tarieven van de dienstverlening zijn gebaseerd op tijd en verbruikte middelen. Op deze pagina treft u enkele standaardtarieven aan. Overige behandelingen zijn vaak zeer variabel en daar kunnen wij u (schriftelijke) prijsopgaven voor verstrekken. Bij veel operaties werken wij met prijsopgaven met een maximale afwijking van 10% naar beneden of boven zodat u geen onaangename verrassing wacht als u uw huisdier komt ophalen. Bij gebitsbehandelingen en niet-standaard operaties kan het voor komen dat er gedurende de narcose pas zichtbaar is wat de daadwerkelijke werkzaamheden en kosten gaan zijn. Wij nemen dan gedurende de operatie contact met u op indien de kosten hiervan afwijken ten opzichte van de door ons opgegeven prijsindicatie. Onze prijzen zijn inclusief 21% BTW voor de behandelingen en het voer en 6% voor medicijnen.

Consulten

Het consult is de basis van onze dienstverlening. Vooraf wordt uw dier gewogen. Tijdens een consult wordt uitgebreid gevraagd naar de achtergrond, symptomen en ziektegeschiedenis van uw huisdier. Daarnaast wordt een volledig algemeen klinisch onderzoek uitgevoerd waar onder andere de lymfeklieren, de slijmvliezen, de pols, de temperatuur, de longen en het hart worden gecontroleerd. Tevens controleren wij de oren, het gebit en de aanwezigheid van eventuele parasieten. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem kan nog een specifiek klinisch onderzoek uitgevoerd worden zoals röntgenfoto’s, bloedonderzoek, urineonderzoek of andere onderzoeken. Een consult duurt ongeveer 15 minuten.

Onderstaande tarieven gelden alleen gedurende openingstijden met uitzondering van de spoedconsulten:

Consult €57,50
Consult volgend dier (zelfde eigenaar, zelfde bezoek) €46,00
Consult herhaling (tweede bezoek voor zelfde aandoening) €46,00

In geval van spoed kunt u ons altijd telefonisch bereiken. U wordt automatisch doorverbonden buiten de openingstijden.

Onze kliniek werkt buiten de normale openingstijden samen met Dierenziekenhuis 'EDZ' in Geldrop.
Adres:
Bogardeind 199
5664 EE Geldrop (https://www.edz-zuidoostbrabant.nl/nl-nl)

Prijswijzigingen voorbehouden.

 

Vaccinaties

Voordat een vaccinatie gegeven wordt, controleren en bespreken wij de gezondheid van uw dier uitgebreid. Hiervoor wordt per dier een vaccinatie-consult berekend.

Consult vaccinatie €55,50
Consult vaccinatie volgend dier (zelfde eigenaar) €45,50

 

Daar komt het tarief van de vaccinatie bij:

Vaccinatie hond    
Cocktailenting Nobivac DHP/L4 €27,00
Ziekte van Weil Nobivac L4 €24,00
Besmettelijke hondenhoest Nobivac KC €40,50

 

Vaccinatie kat    
Katten-/niesziekte enting Nobivac Tricat €25,50
Niesziekte Nobivac Ducat €24,00
Bordetella Bb Nobivac Bb €46,00

 

Chip €55,00

Prijswijzigingen voorbehouden.

Standaardoperaties

De tarieven van een sterilisatie/castratie van honden, katten en konijnen zijn op aanvraag.

Terug naar Voor eigenaren

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Venray

Terug
 • Ma
  08.30 - 18.30 uur
 • Di
  08.30 - 18.30 uur
 • Wo
  08.30 - 18.30 uur
 • Do
  08.30 - 18.30 uur
 • Vrij
  08.30 - 18.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0478 - 581 336
Terug

Vind ons hier:

Stationsweg 111a 5803 AA Venray Wij werken uitsluitend op afspraak.
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel dit nummer bij spoedgevallen:

0478 - 581 336